Qui som?

Som l’escriptora i il·lustradora d’un llibre que us invitem a comprar i gaudir: CONTES COM A ANTÍDOT, EL PES DEL QUE EXPLIQUEM.

Les dues, Eva Vázquez, formada en Educació i Antropologia, i Laia Ortiz, formada en Belles Arts i Comunicació Visual, estem molt il·lusionades en compartir el nostre projecte amb totes i tots vatros.

Somiadores, lluitadores, convençudes que hem de deixar un món millor de com l’hem trobat, volem que les nostres paraules i il·lustracions viatgin per moltes llars, escoles i instituts removent consciències.

Soc Eva Vázquez i em preocupen molt els problemes socials i mediambientals.

Crec que la pandèmia que estem patint pot ser una oportunitat única per canviar la nostra manera de viure en aquest món.

Estic convençuda que la immensa part de la societat encara hem de despertar i adonar-nos de la necessitat de lluitar per canviar l’actual sistema econòmic i social.

Un sistema que deixa gran part de la població mundial en la pobresa absoluta mentre un reduït nombre de persones s’enriqueixen fins a la medul·la amb el beneplàcit de l’altra part de la població que per manca d’escrúpols, per interessos, per desinformació o per conformitat i immobilisme, continuem acceptant viure en una societat cruel i inhumana, i en un planeta cada cop més contaminat i incapaç de regenerar-se, víctima de les nostres activitats insostenibles.

……

Soc Laia Ortiz i crec que el futur ha de ser rural i cooperatiu, o no serà.

Aquest 2020 el nostre planeta ha superat la seva capacitat d’autoregenerar-se, així que per molt que ens entestem a defensar l’actual sistema econòmic i productiu, si continuem igual com sempre, no hi haurà res a fer.

O una immensa majoria de gent canviem la nostra forma de viure en aquest món, o l’espècie humana té els dies comptats.

Però soc optimista i positiva, i sé que hi ha un munt de gent com Eva i com jo amb ganes de reinventar-se i aconseguir el canvi necessari per dir sí a la vida, una vida digna per a totes les criatures que habitem aquest planeta, un planeta que ja no pot més i necessita començar a prendre’s l’antídot per curar-se.

NECESSITEM UN MÓN MILLOR, necessitem gent crítica, compromesa i valenta. Aquest llibre vol ajudar a remoure consciències. A través de diferents contes i de tota la informació que presentem després de cada relat, pretenem apropar les lectores a entendre una mica millor el món en el qual vivim. La desinformació ens fa presoneres, ens condemna a deixar-nos portar com a borregues i hem de dir prou i canviar les regles del joc o no hi haurà marxa enrere.

Aquesta crisi pandèmica deixa un cop més les classes populars ben tocades, però mentrestant l’elit mundial està engrandint les seves multimilionàries fortunes. Amb cada nova crisi perdem drets que ens va costar molt de conquerir. Amb la pandèmia, la classe dirigent aprofita per realitzar reformes impopulars aprofitant el desconcert de la gent. No podem posar-nos una bena als ulls ni fer cas de la majoria de mitjans de comunicació que estan en mans de multinacionals, bancs i asseguradores que en cap cas informen sinó que defensen els seus interessos.

Contrarestem els efectes tòxics de la societat capitalista, neoliberal, globalitzada, androcèntrica, patriarcal i discriminadora en la qual ens toca viure.

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: